09:00AM - 18:00PM

Pelerinaj prin Moldova.

Călătorește spiritual la cele mai frumoase și istoric bogate mănăstiri din Republica Moldova. Pe teritoriul Moldovei funcţionează 55 de locaşuri sfinte creştin-ortodoxe: 22 mănăstriri şi 6 schituri pentru bărbaţi, 24 de mănăstiri şi 2 schituri de maici, o mănăstiire de rit vechi. Din cele mai vechi timpuri, teritoriul actualei Moldove îi atrăgea pe credincioşi, care considerau acest pământ drept unul sfânt. Spre sfârşitul secolului XVIII aici funcţionau mai bine de 30 de mănăstiri şi schituri. Fiecare locaş îşi are istoria sa, captivantă şi bogată în evenimente. Toate mănăstirile sunt amplasate în cele mai pitoreşti locuri ale Moldovei, în păduri dese sau printre stânci, în preajma unor cascade, râuri, peşteri, pe vârfuri de dealuri, ba chiar şi în mijlocul unor sate şi oraşe.
Grupa
De la 18 pax
Zile
4
Preț pe tur de la 300 €/pers.
nu necesită plata acum
Concretizați detaliile sau rezervați un tur la o agenție de turism
Condor.md"
+37360044550 R. Moldova, str.Alexei Şciusev 66, Chișinău, MD-2012 Detalii
Caută agenție de turism în apropiere

Programa

Cazare la hotel. Tur pe cele mai importante străzi ale orașului cu vizitarea unor locuri sfinte care oferă călătorului un pic de liniște și pace interioară. Cele mai multe biserici din oraș datează din secolul al XIX-lea. Cel mai important edificiu bisericesc este cunoscuta Catedrală "Nașterea Domnului" - sediul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe Moldovenești. În contrast cu bisericile ortodoxe convenționale, în această catedrală se găsesc trei altare - altarul principal și două altare laterale. Unul dintre altarele laterale este dedicat Sfântului Voievod Moldovean Ștefan cel Mare, venerat ca sfânt. Principala reprezentare de pe al doilea altar lateral este Înălțarea Maicii Domnului. Împreună cu sărbătoarea bisericească "Adormirea Maicii Domnului (Înălțarea)", este sărbătorit și ca ziua ocrotitorului orașului Chișinău. Un alt important edificiu bisericesc din Chișinău este Catedrala Romano- Catolică "Providența Divină" - un monument arhitectonic național în stilul târziu al neoclasicismului. "Scara în cascadă" din Parcul "Valea Morilor" este, de asemenea, unul dintre obiectivele turistice ale orașului, pe care un oaspete ar trebui să le viziteze cu siguranță.

„Căpriana” (secolul al XV-lea) și „Hîncu” (secolul al XVII-lea), situate în mijlocul pitorescului pădurii „Codrii Moldovei” (Pădurile Moldovei). Vizitatorii sunt impresionați nu doar de ansamblul arhitectural bisericesc și de interiorul clădirilor religioase, ci și de evenimentele istorice tumultuoase care au influențat construcția și existența ulterioară a acestor mănăstiri. Opțional, în această zi, se poate face și o excursie la Hîncești pentru a vizita conacul prințului Manuk-Bei (Emanuel Mirzojan). Prințul armean Manuk-Bey a fost în timpul vieții sale unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din Europa, a cărui influență asupra desfășurării unor evenimente istorice din secolul al XIX-lea încă stârnește evaluări controversate în prezent. Palatul monumental și casa de locuit mai mică și mai confortabilă a lui Manuk-Bey, casa guvernatorului, casa vânătorului cu turn de observație - muzeul de astăzi al casei, lasă impresia la vizitatori că pereții acestor construcții poartă urmele multor evenimente istorice și destine ale personalităților marcante. 

Țipova“ datează din secolul al XI-lea. Mănăstirea se află pe malul drept al celui mai mare râu moldovenesc, Nistru. Vechile și erodatele terase de pe malurile Nistrului și adâncile defilee cu cascade formate de pârâul Țipova dau peisajului înconjurător al mănăstirii „Țipova“ o atmosferă aparte. Complexul mănăstirii este dispus pe trei niveluri, în care sunt săpate în stâncă trei biserici mănăstirești: Biserica „Sfânta Cruce“ (secolele XI-XII), Biserica „Sfântul Nicolae“ (secolul al XIV-lea) și Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ (secolele XVI-XVIII). Continuă către Mănăstirea „Saharna”. În jurul mănăstirii, Turistii se pot bucura de peisaje frumoase: dealuri pitorești, care ating înălțimi de până la 230 de metri, văi adânci acoperite de păduri cu cascade, în special cascada cu trepte de 10 metri "Fântâna Țiganilor" pe teritoriul mănăstirii. Toate aceste frumuseți ale naturii în jurul mănăstirii au inspirat mulți scriitori, poeți, filozofi, pictori, fotografi și regizori. Nu degeaba această zonă este numită "Mica Elveție a Basarabiei". După vizitarea ultimei mănăstiri, oaspeții se îndreaptă către satul Lalova, unde li se va servi un prânz într-o casă moldovenească (la pensiunea „Hanul lui Hanganu”).

Prima comunitate monahală s-a dezvoltat aici în secolul al XVIII-lea (1773) dintr-o eremită. Pe teritoriul mănăstirii se găsesc trei biserici mănăstirești, printre care una dintre cele mai frumoase biserici din Moldova - Biserica "Nașterea Maicii Domnului", construită în stil baroc în 1810. Se presupune că această biserică a fost construită după modelul altei perle ale arhitecturii bisericești - biserica cunoscută „Sfântul Andrei” din Kiev. Complexul mănăstirii include și casa starețului, chilii monahale, alte clădiri economice, o pescărie, precum și grădini de fructe și legume.

n afara Mănăstirii „Curchi”, turul include și complexul muzeal „Orheiul Vechi” (Orheiul Vechi). După vizitarea mănăstirii „Curchi”, oaspeții se îndreaptă spre această atracție arheologică și naturală în aer liber, unde se întâlnesc peisaje unice cu urme ale mai multor civilizații antice. Peisajul cultural „Orheiul Vechi” este înscris pe lista tentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO. La Orheiul Vechi, la cererea oaspeților, se poate servi un prânz într-o scurtă pauză, însoțită de muzică populară, într-o casă autentică moldovenească. După prânz, oaspeții vor vizita celebrele pivnițe ale celei mai mari întreprinderi viticole din Moldova, „Cricova” - o pivniță de vinuri unică (înființată în 1952) cu un labirint de galerii subterane, denumite după diferite soiuri de vinuri care sunt maturate acolo. Oaspeții vor putea vizita o colecție de vinuri de colecție și câteva săli de degustare a vinurilor.

 Plecarea spre Romania

Preț

Prețul per persoană pentru un grup de minimum 18 persoane - începând de la 280 Euro
Următoarele costuri sunt incluse în tarif:

  • Cazare la un hotel de 4 stele pentru 4 nopți (2 nopti Chisinau si 2 nopti Complex Codru)
  • Mic dejun
  • Serviciile unui ghid local cu licență vorbitor de limba Romana
  • Vizită și degustare de vin la crama "Cricova", vizitarea conacului prințului Manuk-Bei.
  • 1 cina la Complex Codru.

Următoarele costuri nu sunt incluse în tarif:

  • Prânzul și cina, care nu sunt incluse in program
Lăsați o cerere pentru un tur